Concerto Al Dente 2019

Jeugd Concerto Al Dento – 18 mei 2019

 

Er stond heel wat op het menu. De grote potten met saus stonden om 14:00 uur gelukkig al klaar, want het was hoogste tijd om onze zangers en muzikanten op te warmen. Hoewel ‘Helden’ meestal andere associaties oproept, mochten de mini’s van juf Indra gerust laten zien dat ze soms bang zijn. Ze deden dat met zo veel overtuiging dat iedereen een beetje schrok van hun “bang zijn”.
Gelukkig waren onze helden van samenzang er ook.

Met juf Nele en meester Nando stonden ze klaar om te zingen over helden. Hoe ze het doen, weet ik niet, maar ik heb het lijstje niet volledig kunnen volgen. Lambik, Robbedoes, Kiekeboe, Grote Smurf en vele anderen kwamen aan bod. Ze konden niet kiezen of ze een stoere of gekke stripheld willen zijn. Maar of ze een echte stripheld willen zijn?
Gelukkig mogen ze, net als Vaiana, al eens dromen.
Waar de hemel de zee overheerst
Verblindend
Voorbij de zon
Daar is mijn droom
En het lijkt wel of iemand naar mij roept kom ontdek me
Je moet nu gaan
Zie wat verder ligt na het vergezicht
En als we het dan toch over de zee en de horizon hebben, kunnen we net zo goed met een boot gaan varen. Misschien is de ‘Titanic’ niet de beste keuze geweest, maar held Jack Dawson heeft in elk geval zijn geliefde Rose kunnen redden.

De samenspelklas nam ons even mee, terug in de tijd. En ook het jeugdorkest droeg zijn nootjes bij. Met een held als Nando in de rol van Hercules werd iedereen op sleeptouw genomen naar de helden van het Griekse godenrijk. James Bond, vergezeld door ‘bondgirl’ Nele, bracht ons terug…
Back to reality met ‘Something just like this’. ‘This’ is in ons geval een grote groep enthousiaste zangers en muzikanten die met veel plezier hun talenten hebben laten horen.

Na dit muzikale aperitief had iedereen natuurlijk honger en dorst gekregen. In de keuken was het intussen een drukte van jewelste om het hoofdgerecht te kunnen serveren. Borden werden gevuld en uitgedeeld tot iedereen voldaan was.

   

Als dessert werd het opruimen vergemakkelijkt door de hulp van onze roadies.

 

 

Voor het digestiefje zorgden onze muzikanten die het opkuisen voor hun rekening namen.

 

________________________________________________________________________________________________________________________