Hoevenementen – 2017

Terugblik 27 augustus 2017

 

Na een week van voorbereiden, materialen aanbrengen, regelen, onvoorziene problemen oplossen en ga zo maar door kon op 27 augustus de 5e editie van “Hoevenementen” van start gaan. Onder een stralende zon kwamen al vroeg de eerste mensen hun kraam opstellen voor de rommelmarkt, gevolgd door de oldtimers van “De Retrovrienden”. Voor aanvang van hun uitgestippelde rondrit verzamelden ze op de feestweide voor een ontbijt en een gezamenlijk vertrek. Voor de eerste keer werd een walking band voorzien om de rustiger uurtjes, voor de optredens op het podium, meer kleur te geven.

Hoevenementen1

Vanaf de middag werd de weide gevuld met de geuren van eten, begon de toog op volle kracht te werken en beklom het gelegenheidsorkest van Musikalo het podium. Iedereen genoot onmiddellijk van de mix van fijne muziek en de zangtalenten van Ann. Nadien was het de beurt aan 3PM, Plagioat en MIA. 3PM was een nobele onbekende maar de groep bereidde op excellente manier de weg voor de hardere rockcovers van Plagioat. Hun frontman werd net op tijd gelost door VTM uit “The band” zodat zij het beste van zichzelf konden geven op ons podium.

De passage van MIA verleden jaar was zo memorabel dat we hen Hoevenementen2onmiddellijk gevraagd hadden om dit jaar opnieuw van de partij te zijn.
En zij waren bereid om mee te werken aan een speciale verrassing voor Bjorn en Evy. Tijdens een herwerkte versie van “Annabel” kregen zij, voor de geboorte van Nel, een ingekaderde affiche van deze editie met de speciale vermelding “Nel’s edition”.
Hoevenementen3De optredens werden afgesloten door “Gaspar” die een minder bekende maar prachtige mix brachten van pop, balkanfolk en rock. Op de tonen van deze muziek viel het doek over alweer een mooie editie van “Hoevenementen”.

De werkgroep wil iedereen bedanken voor zijn inzet gedurende de hele dag, tijdens de voorbereidingen en de afbraak en ook alle mensen die op logistieke wijze deze organisatie mee hielpen verwezenlijken! Zonder jullie allemaal was deze prachtige dag onmogelijk. Wij trekken ons nu terug onder de grond voor een welverdiende pauze…

Hoevenementen4 Hoevenementen5 Hoevenementen6