Stuk – 2015

Stuk2015-aff Een klein geluk in een groote oorlog

 

Ook in de gemeente Ternat wordt de Groote Wereldoorlog I herdacht. Musikalo greep deze gelegenheid aan om met een uniek project voor de dag te komen. Een partnership werd gemaakt met het cultuurcentrum de Ploter en vele andere verenigingen (koor Eigenwijs, de dansacademie van Ternat, Koor Vivace, Toneel Tijl Ternat, …)! Meer dan 150 performers en 50 medewerkers beloven samen een onvergetelijk herinneringsmoment aan de Groote Oorlog! Het werd een groot spektakel met spel, muziek (orkest en koor) en dans! Ook de leerlingen van Musikalo waren van de partij want ze figureren en acteren!

Regisseur Pieter Klinck leidde dit project in goede banen; Tijl Verhaeghe (dirigent Musikalo) nam samen met Frederik Meireson (dirigent koor Vivace) de muzikale leiding. 

28 juni 1914. Terwijl radio en kranten de grote oorlog aankondigen, viert een jongetje zijn verjaardag. De onzekerheid roept kinderen binnen, Stuk2015-1vaders naar het front, vrouwen tot kostwinners; en moeders verzachten de waarheid. Een verjaardag om nooit te vergeten. Hij, nog te jong om mee te vechten, brengt het breiwerk van oma naar het front.
Zij, een Duits meisje, brengt voedsel naar de vijand. Onderweg ontmoeten ze elkaar. Er ontstaat een unieke vriendschap.

Nostalgie, nog even nagenieten …. hoe het begonrealisatiereacties (meer weten – klik op elk item).

____________________________________________________________________________________________________________________