Orkest Jeugd

Jeugd Jeugdorkest

 

Het Jeugdorkest bestaat momenteel uit een 30-tal muzikanten. Regelmatig stromen er leerlingen vanuit de instrumentlessen naar het Jeugdorkest. Zij repeteren wekelijks en worden opgeleid in het samenspelen. Onze nieuwe dirigent, Alexander De Munter houdt hier de touwtjes goed in handen om deze jonge enthousiastelingen veilig de kneepjes van het samenspel bij te brengen zodat ze op hun beurt kunnen doorstromen naar het ‘grote’ orkest. Zij worden hiervoor ook begeleid door de ‘ervaren’ muzikanten.
Het Jeugdorkest repeteert wekelijks op zaterdag; telkens van 11.00 tot 12.30 uur; iIn ons eigen lokaal aan de Katarinakring, Rodestraat 28, 1742 Sint Katherina Lombeek.

Musikalo wenst garant te staan voor harmonie. Kwaliteitsvolle muziek brengen door elkeen thuis en welkom te laten voelen. En dit begint, in het ieders belang, in het Jeugdorkest.

In 2008 hebben we een heel nieuwe jeugdwerking uit de grond gestampt. Eentje waarbij het Jeugdorkest, haar dirigent, haar muzikanten, leerlingen en lesgevers centraal staan. Deze nieuwelingen zijn immers de toekomst van onze vereniging en daar dient voor gezorgd te worden. Zo gaan we bijvoorbeeld sindsdien elk jaar op jeugdweekend. Elk jaar groeit het aantal deelnemers opmerkelijk en wordt er een heel jaar naar uitgekeken. Op dit weekend zie je ook de band tussen de muzikanten ontzettend groeien.

Ook hebben we ons eigen jaarlijks groot concert, Concerto Al Dente. Dit concert combineren we met een etentje dat volledig gedragen wordt door en voor de jeugdwerking. Dit biedt niet alleen de kans aan alle ouders, familie, muziekliefhebbers en sympathisanten om naar het Jeugdorkest te komen luisteren, maar ook om gezellig samen te zijn, gezellig samen fier te zijn op hun kinderen, kleinkinderen, broer of zus op het podium.

Tradities zijn er om in ere gehouden te worden en daarom houden we er ook aan om jaarlijks een jeugddag te organiseren. Op deze dag wordt een halve dag repetitie gekoppeld aan een leuke activiteit die ze zelf mogen kiezen. Bij deze activiteit, alsook bij de voorgaande, worden ook de leerlingen van de notenleer betrokken. Dit opnieuw om de inclusie over heel de Musikalo-lijn door te trekken.

Een andere recente traditie is een dubbelconcert met het grote orkest. Deze avond komt iedereen aan bod. De leerlingen van de notenleer, het jeugdorkest en het groot orkest. Dit is dé avond waarop Musikalo als geheel naar buiten komt en iedereen in contact staat met elkaar.

Wat we nog jaarlijks aanhouden zijn ons heus Sinterklaasfeest en onze Nieuwjaarsreceptie.

____________________________________________________________________________________________________________________