Jeugdweekend – 2018

Jeugd Jeugdweekend 2018

 

Het jeugdweekend anno 2018 staat vol met wist-je-datjes… EN bewijsmateriaal, door de ogen van jeugdverantwoordelijke.

 • We denken dat Sarah haar hart verloren heeft aan de klarinet. Ze zit nog in de ontkenningsfase, maar dat komt goed.  Nu alleen Tijl nog op de hoogte brengen…. Ook enkele andere leden van de jeugd zijn tijdelijk (?) veranderd van instrument, zoals Britt. Zij leerde dwarsfluit spelen dankzij Mathijs: Britt blies en Mathijs deed de grepen. Teamwork!
 • We hebben een spel gespeeld (je kleeft een woord op het voorhoofd van je buur en die moet door middel van ja/nee vragen het woord achterhalen => hoe heet dat spel????) Carl moest het woord appelblauwzeegroen raden.  Dat heeft héél lang geduurd.  Tja, het is geen dier, geen mens, geen voorwerp, het is …. niks.
  Moeilijk hoor…

____________________________________________________________________________________________________________________

 • Trefbal was hét spel op weekend. Zelfs toen het té donker werd om te spelen en we niets anders deden dan de bal gaan zoeken in de struiken, hebben we nog verder gespeeld. Vooral Carl en Otto hebben daar ook enkele zotte moves laten zien om de bal te ontwijken. Ook Sien heeft alles gegeven, met een verstuikte voet als gevolg.
 • Zoals het hoort gingen de oudjes eerst slapen en daarna pas de jeugd, zo rond 2 uur ’s nachts. 
 • Zondagochtend hadden we een persoonlijke wekdienst: Otto gaf om half acht ’s morgens het beste van zichzelf op de trompet.  Wel een uur te vroeg. Gevolg: Iedereen wakker! Behalve Otto, want die is voor een uurtje weer in zijn bed gekropen.
 • Vrijdagavond zoals gewoonlijk repetitie met Tijl … in de stijl van Tijl … ocharme die kinderen.
 • Geert en Cindy, voor de eerste keer mee als kookouders, zijn verkocht.  En ook Sven was weer van de partij. En dankzij Maggy, die jammer genoeg moest passen voor het weekend dit jaar, hadden we weer een leuk menu! Allemaal brave kinderen die alles opeten wat je hen voorschotelt. En honger hadden ze! We hebben hééééél veel gegeten op weekend: uitgebreid ontbijt, spaghetti, als vieruurtje ijsjes, dan ribbetjes/kip met frietjes en groentjes en dan nog pizza’s als snack. Omdat er de volgende dag nog ijsjes over waren, moest iedereen ’s middags nog een ijsje eten. Omdat er dan nog over waren, heeft Carl er zelfs twee gegeten (nadat hij ook al hamburgers en twee chocomousses gegeten had).
 • Omdat Britt zondag niet uit haar bed geraakte, hebben de jongens haar vanop de tweede verdieping helemaal naar beneden gedragen in haar slaapzak.
 • Er zijn ook heel wat ongelukken gebeurd op weekend: Otto is meerdere keren van de trap gevallen, Ylena had pijn aan haar knie en ook Sien is  gevallen op het gras en op de trap.
 • Mathijs heeft in 1 minuut 30 gummibeertjes opgegeten (tijdens een spel). De rest zat ruim achter met 16 en 9 beertjes.

     ‘de Jeugdverantwoordelijke’

____________________________________________________________________________________________________________________________

Enkele sfeerbeelden van de driedaagse…

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________________