Kick off – 8-9 september 2018

Jeugd Kick-off 8-9 september 2018

 

Op zaterdag 1 september werd het nieuwe werkjaar voor de samenspelklas en het jeugdorkest op gang getrokken.
En er werd heel hard getrokken, want beide groepen mochten op zondag 9 september (jawel, 1 repetitie later!!) op
het podium gaan staan. In en rond GC Het Koetshuis in Strijtem was er die dag Zonnefoor 2018, georganiseerd door vzw Zonnelied.

Maar even terug naar de startdag. Om 9:00 uur werden onze muzikanten van het samenspel verwelkomd met een stevig drankje en een koekje. Nadien werd er tot 14:00 uur hard gewerkt om een programma in elkaar te krijgen. Het mag gezegd, de sfeer en het plezier zaten er onmiddellijk in. Rond 11.45 uur begonnen de jeugdmuzikanten, die de heerlijke croque-monsieurs al geroken hadden, een beetje te storen. Je hebt het al begrepen: er is ‘gefret’ geweest, maar met dank aan het voorbereidende smeer- en bakwerk waren er zelfs nog croques over.
Om 13:00 uur stond dan de repetitie voor het jeugdorkest op het programma. Ook daar werd er zonder omhaal gestart om wat ambiance-nummers in te studeren. Bij enkele muzikanten lag er nog wat zonnecrème op hun instrument, maar dat kon de pret echt niet bederven. Over de “generale repetities” zullen we maar niet te veel vertellen, maar met het motto ‘een slechte generale is een goede voorstelling’ in gedachten werd er zondag om 9:30 uur ingeladen en vertrokken. Dankzij de vele helpende handen (of misschien omdat we wat minder materiaal nodig hebben dan het groot orkest) waren we snel klaar voor vertrek. Ter plaatse was het even zoeken naar een verantwoordelijke, maar opnieuw waren we snel klaar met het materiaal.
Voor we het beseften, was het tijd om de eerste noten te blazen.  fijne groep supporters.
Het jeugdorkest had wat bekendere muziek op de pupiter staan en de toeschouwers lieten duidelijk merken dat ze zin hadden in een feestje.
Op het podium zat de sfeer er ook goed in en voor we het goed en wel beseften, was het tijd om op te ruimen. En natuurlijk om de dorst te lessen en om op zoek te gaan naar een hapje (lang leve de bonnekes voor de chips!!!). Na het versterken van de innerlijke mens, werd de terugreis aangevat om het materiaal opnieuw naar het lokaal te brengen. En opnieuw waren we snel klaar… zelfs te snel. ?

Jongens en meisjes, ik kan hier als deelnemend lid, maar één ding op zeggen.
We hebben een fantastische ‘kick-off’ gehad en hopelijk gaan we in dezelfde sfeer verder.

Annelies C.

____________________________________________________________________________________________________________________________

 

____________________________________________________________________________________________________________________________