Dirigent

Musikalo Tijl Verhaeghe

 

 

Tijl studeerde aan de kunsthumaniora van Gent en na zijn middelbare studies trok hij naar het Conservatorium te Brussel. In 2000 studeerde hij af met Grote Onderscheiding voor Saxofoon en Kamermuziek.
Hafabra-directie volgte hij bij Norbert Nozy en Piet Jeegers.

Hij speelde de finale van “Tenuto”, een nationale solistenwedstrijd van KLARA en met het saxofoonkwartet “Sax-appeal” won hij de wedstrijd voor saxofoonensembles te Dinant. Aan het muziekconservatorium te Antwerpen behaalde Tijl het hoger diploma ‘concertsolist saxofoon’. Tijl is docent saxofoon/kamermuziek/orkest aan de Kunsthumaniora te Brussel en de stedelijke academie voor muziek, woord en dans te Oudenaarde.
Momenteel speelt hij saxofoon in het Bevers Harmonieorkest en het Equisaxofoonkwartet. Met het symfonisch orkest “European Philharmonia” speelt hij concerten in binnen- en buitenland. Ook free-lance is hij actief in harmonieorkesten en bigbands. Sinds kort is hij ook lid van het Belgian Saxophone ensemble, of kortweg BSE.

Tijl is naast saxofonist ook heel actief als dirigent. Hij dirigeert “NOOTuitgang”, een orkest uit Oudenaarde dat hij 15 jaar geleden zelf oprichtte, “Musikalo” in Sint-Katharina-Lombeek dat geklasseerd is in ere-afdeling, en het orkest van de kunsthumaniora te Brussel.

De laatste jaren is Tijl ook actief in het wereldje van de arrangeurs. Zijn arrangement voor Concert Band van het “CATCERTO”, een werk dat oorspronkelijk gecomponeerd werd voor kat solo en symfonisch orkest, werd onlangs uitgegeven bij de befaamde Edition Peters. Ook bij Golden River Music zullen een aantal van zijn bewerkingen voor saxofoonensemble worden uitgegeven.

____________________________________________________________________________________________________________________