Dirigent

Musikalo Tijl Verhaeghe

 

Tijl studeerde aan de kunsthumaniora van Gent en na zijn middelbare studies trok hij naar het Koninklijk Conservatorium te Brussel.
In 2000 studeerde hij er af met grote onderscheiding voor saxofoon en kamermuziek. Hafabra-directie volgde hij bij Norbert Nozy en Piet Jeegers.
Hij speelde de finale van “Tenuto”, een nationale solistenwedstrijd van KLARA en met het saxofoonkwartet “Sax-appeal” won hij de wedstrijd voor saxofoonensembles te Dinant. Aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen behaalde Tijl het hoger diploma ‘concertsolist saxofoon’.
Tijl speelt in het EQUI-saxofoonkwartet en het Bevers Harmonie-orkest en is lid van het Belgian Saxophone Ensemble, een professioneel saxofoonensemble onder leiding van Cesariusz Gadzina.
Freelance speelde hij concerten met o.a. “European Philharmonia” en The Royal Symphonic Band of the Belgian Guides.

Tijl dirigeert naast MUSIKALO ook “NOOTuitgang”, een jongerenorkest uit Oudenaarde dat hij een dikke 15 jaar geleden zelf oprichtte en het symfonisch orkest van Kunsthumaniora Brussel. Regelmatig wordt hij gevraagd voor het leiden van partiële repetities of tutti’s ter vervanging van een collega-dirigent, onder andere voor VLAMO. Ook in jury’s van wedstrijden voor solisten of orkesten kan je hem regelmatig terugvinden.

De laatste jaren is Tijl ook actief in het wereldje van de arrangeurs. Zijn arrangement voor Concert Band van het “CATCERTO”, een werk dat oorspronkelijk gecomponeerd werd voor kat solo en symfonisch orkest, werd onlangs uitgegeven bij de befaamde Edition Peters. Ook de suite van “Daens”, gecomponeerd door Dirk Brossé, werd door hem herwerkt voor saxofoon-
choir.

Tijl heeft zijn hart verloren aan het lesgeven aan jonge muzikanten. Hen de liefde voor muziek bijbrengen is voor hem een ware passie. Hij geeft saxofoonles, kamermuziek en orkest aan Kunsthumaniora Brussel en saxofoonles aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Oudenaarde.

Sinds vorig schooljaar is hij coördinator van de muziekafdeling van de Kunsthumaniora. Hij wil zo ook op organisatorisch vlak zijn steentje bijdragen aan de goede werking van de school.

____________________________________________________________________________________________________________________